STİL SAHİBİ BİR EV İÇİN ÖNERİLER

STİL SAHİBİ BİR EV İÇİN ÖNERİLER

 

14 Ekim 2016 - 22:06

 



 

STİL SAHİBİ BİR EV İÇİN ÖNERİLER



Stil sahibi bir ev tasarlamak yalnızca para ile değil, hayal gücü ve yaratıcılıkla ilgilidir. Çok büyük ihtimal ile siz de moda ve dekorasyon dergilerinde gördüğünüz evlere sahip olmak istiyorsunuz. İyi bir haberim var; stil sahibi bir evin ilham kaynağı aslında sizsiniz! Kişisel zevkleriniz ve yaşam tarzınız ev dekorasyonunda sizin için en iyi rehber olacaktır. İç mimarlarla çalışarak bu tarz dekorasyon stilleri yaratmak mümkündür. Ancak evinizi kendiniz dekore edecekseniz, bu yazımızda sunduğumuz önerilere kulak vererek stil sahibi bir eve kavuşabilirsiniz. İşte öneriler;

 

SİZİN TARZINIZ NEDİR ?

Evinize kişilik katacak, kendinize ve yaşam biçiminize yakın bir tarz belirleyiniz. Avangard stil, Etnik stil, Tropikal stil, Minimal, Modern, Klasik, Artdeco, Osmanlı stili gibi. Bütün çalışmanız bu ilk ve ana kuralın etrafında şekilleneceğinden bu konuda çok iyi karar vermelisiniz.



EVİNİZİ KENDİNİZ İÇİN DÖŞEYİN

Burası sizin eviniz ve sadece sizi mutlu etmesi gerekiyor. Dolayısı ile kurallara sıkışıp kalmayın. Evde en çok zaman geçirecek kişi olarak önceliklerinizi ve hangi alanlarda en çok vakit geçirdiğinizi düşünerek karar verin. Kendinize doğru soruları sorarak başlayabilirsiniz; Misafir ağırlamayı seviyor musunuz ? Evde çok yemek yiyor musunuz ? Evin en çok zaman geçirdiğiniz alanı neresi ? Ana ihtiyaçlarınız neler ? Mesela iki kişilik bir aileyseniz küçük bir salonun yarısını yemek masasıyla doldurmayın. Zamanınızın çoğunu mutfakta geçiriyorsanız dekorasyonda önceliği oraya verin, kitap okumayı seviyorsanız kendinize rahat ve şık bir okuma köşesi yapın.

 

PERDE SEÇİMİ

Perdelerinizi mobilyalarınızla yarıştırmayın. Daha sade ve soft tonlarda seçimler yaparak evinizin dekorasyonunu ilgi odağı haline getirin. Perdelerin arka planda kalmasına izin verin.

 

MOBİLYA SEÇİMİ

Mobilyalarınızı cilalayıp döşemelerini farklı kumaşlarla kaplatarak yepyeni bir görünüm elde edebilirsiniz. Kanepe ve koltukların tamamında desenli döşemelik kumaşlar kullanmayın. Doğrusu berjer ya da tekli koltuklarda desenli-çizgili kumaş kullanmak ve diğer koltuklarda bu desenin en açık ya da en koyu tonunu tercih etmektir. Mobilyalarınız doğal ahşap ise bir-iki parçada venge ya da metal kullanmak farklı bir stil yaratmanıza yardımcı olacaktır.

 

Az ve öz mobilyalar kullanın. Açık tonlardaki duvarlarla ve pencerelerinizin karşısında kullanacağınız aynalarla evinizi ferahlatın, daha büyük görünmesini sağlayın. Eğer eviniz büyükse belli duvarlarda koyu renk uygulamalar yapabilir, açık renk çerçeve ve tablolarla estetik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

 

AKSESUARLAR
Öncelikle az çoktur ilkesinden yola çıkalım. Aksesuarlarınızı özenle ayrıştırın ve eviniz için belirlediğiniz tarz dışında olanları ayırın. En az bir tane canlı, uzun boylu, yeşil bir bitkiniz olsun. Nasıl sizin kendinizle bütünleştirdiğiniz bir parfümünüz varsa, evinizin de bir kokuya ihtiyacı var. İçeri girdiğinizde sizi ferahlatacak güzel bir koku için, mum, oda ve nevresim spreyleri, tütsü ve halı tozlarından faydalanabilirsiniz. Eğer mobilya renginiz beyaz ya da açık renklerde ise canlı renklerden oluşan aksesuarlar ile dekorasyona sıcaklık kazandırabilirsiniz. Mobilyalarınızın rengi canlı ile aksesuarlarınızın rengini sade tutarak bu dengeyi sağlayabilirsiniz.

Veya kendi aksesuarlarınızı kendiniz yaratın. Her evde kullanılan klişe aksesuarları bir kenara bırakın ve kendi yaşam alanınıza, kendinizden bir şeyler katın. Bu şey bazen bir piyano, bazen ise bir kum torbası olabilir. Unutmayın, farklılık güzelliktir.

Unutmayın, stil sahibi bir mekan yaratmak için kendi zevklerinizi ön planda tutarak daha başarılı dekorasyonlara imza atabilirsiniz.

 

 

 

 

Bu haber 434 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi