EN TEMEL İÇ DEKORASYON KURALLARI

EN TEMEL İÇ DEKORASYON KURALLARI

Sevgili Kadıncaemlak Yazarımız Pelin Kaleci bu hafta sizler için EN TEMEL İÇ DEKORASYON KURALLARI 'nı kaleme aldı

30 Ocak 2017 - 10:07

Sevgili Kadıncaemlak Yazarımız Pelin Kaleci bu hafta sizler için EN TEMEL İÇ DEKORASYON KURALLARI 'nı kaleme aldı



Evinizi dekore ederken onlarca tarz ve moda trendlerini takip etmek size uzun bir vazife gibi görünüyor ise, işinizi kolaylaştıracak ve akılda kalıcı iç dekorasyon temel ilkeleri olan uygunluk, denge, tarz ve oranın biraraya getirerek ve bu  kuralları uygulayarak evinizde şıklık ve estetiği kolayca yakalayabilirsiniz.



RENK
Evinizin duvarlarına renk seçerken, mekanınızın büyüklüğünü mutlaka göz önünde bulundurun. Özellikle ufak ve dar mekanlarda koyu renk kullanmaktan kaçının, mekanı olduğundan ufak gösterecektir.



 



ZIT DESENLER
Bu kural daha çok ana renk paletiniz ve stiliniz ile alakalı. Evin içerisinde bir mekanda 2’den fazla desen (çiçekler, puantiye, çizgili desenler vb) kullanmanız kafa karışıklığına ve mekanınızda dağınıklığa neden olabilir. Bunun yerine mobilyalarınızın da arasında birlik oluşturabileceği bir renk paleti içinde kalmaya çalışın. Mekan içinde kullanacağınız desenleri sınırlayın.
 

ORAN
Oranlarla ilgili ise belli bir ölçek vardır. Yaşam alanları içindeki ögeler ve mobilyalar oda ile orantılı olmak zorundadır.  Bu sebepten mobilyalarınızı orantılı yerleştirin. Küçük bir yatak odasına büyük bir gardırop, veya küçük bir salona şaşalı dev koltuklar, dar bir banyoya kocaman bir duşa kabin veya küvet yerleştiremezsiniz. Ayrıca kullanacağınız ev aksesuarlarının da mobilyalarınız ile orantılı büyüklükte olmasına dikkat edin.


DENGE
Denge bir mekâna yerleştirilen nesnelerin bir araya gelip uyumlu bir kompozisyon oluşturduğu durumlarda kullanılan teknik terimdir. Dengeyi simetrik nesnelerle sağlayabileceğiniz gibi asimetrik nesnelerle de sağlayabilirsiniz. Örnekleyecek olursak, bir duvara yaslanan dolabın iki yanından avize sallandırılıyorsa burada denge sağlanmış demektir. Burada simetrik bir dengeden söz edilebilir. Öteki taraftan asimetrik denge de oluşturulabilir. Örneğin bir şifoniyerin üzerinde sol tarafta çiçek desenli objeler ya da vazolar sergileyebilir sağ tarafta ise şamdanlar ve kokulu mum koleksiyonunuzu sergileyebilirsiniz. Burada farklı türe sahip nesneler yani asimetrik bir düzen söz konusu olmasına rağmen irili ufaklı bu nesneler bir arada kullanıldığında objelerin birbiri ile olan ilişkisinde bir bütünsellik sağlanır.

Bu haber 525 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi