’Antalya Green Hub’ Masterplan Projesi MIPIM 2016 Fuarı’nda

'Antalya Green Hub' Masterplan Projesi MIPIM 2016 Fuarı'nda

Alper Derinboğaz, “Antalya Green Hub” Masterplan Projesiyle MIPIM 2016 Fuarı’nda… Y

18 Mart 2016 - 17:23

Alper Derinboğaz, “Antalya Green Hub” Masterplan Projesiyle MIPIM 2016 Fuarı’nda…

Y.Mimar Alper Derinboğaz tasarımı Antalya Green Hub masterplan projesi dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM 2016’da tanıtılacak.




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin standında yer alacak olan proje 1 milyar dolarlık yatırımıyla Antalya'ya yeni bir yaşam tarzı önererek kent için katma değer yaratmayı hedefliyor. 1309 bin metrekarelik alanı kaplayan projenin 3-6 sene içerisinde Antalya’daki emlak standartlarını ve değerlerini yükseltmesi öngörülüyor.


Alper Derinboğaz tarafından tasarlanan, Antalya kentine yeşil ile iç içe yeni bir yaşam tarzı öneren sürdürülebilir nitelikteki masterplan projesiyle, 15-18 Mart 2016 tarihlerinde Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek olan prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM 2016’da yer alacak.


 

 

Antalya Green Hub masterplan projesi, bu yıl 94 ülkeden, 4.800 yatırımcı, 3.600 CEO, 3.500 geliştirici, 2.400 yerel yönetim ve 370 siyasi liderin yer alacağı MIPIM 2016 gayrimenkul fuarında, R08.D24 no'lu Antalya Büyükşehir Belediyesi stantında tanıtılacak.


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez’in Santral bölgesini dönüştürmek üzere başlatmış olduğu Antalya Green Hub projesi, Alper Derinboğaz tarafından şehrin kültürü ve yerel hafızası iyi okunarak, yeni ve bütünlükçü bir kentsel tipoloji oluşturma hedefiyle ele alınmış ve Toros eteklerinin yeşil dokusu kent içlerine taşınarak Antalya’yı boydan boya kateden yeşil bir koridora dönüştürülmüş.




Akdeniz ikliminin zorlayıcı sıcaklığına çözüm olarak doğal ve pasif iklimlendirme yöntemlerini öneren masterplanda kullanılan kentsel grid, hakim rüzgar yönüne doğru konumlandırılıyor ve doğayla bütünleşiyor. Bu sayede doğal havalandırmayla iyi bir hava kalitesi elde edilen projede aynı zamanda sosyal aktiviteler için çeşitli açık hava tesisleri de bulunuyor. Güneş enerjisi üreterek enerji ihtiyacının bir kısmını karşılayabilen mahalleler, aynı zamanda atık suyu arıtarak yeniden kullanabiliyor. Bu nitelikleri ile sürdürülebilir olmayı hedefleyen Antalya Green Hub projesinin içerisinde kent parkı, şehir ormanı, Doğa Tarih Müzesi gibi kente önemli kazanımlar sağlayacak kamusal alanlar bulunuyor. Proje konut ve kamusal alanların yanı sıra, açık ve kapalı spor merkezleri, sosyokültürel mekanlar, ticaret ve ofis alanları (pasajlar, oteller, modern pazar ve çarşı alanları), sağlık ve eğitim tesisleri ile kentin önemli ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor.

Antalya’nın Emlak Standartlarını ve Değerini Yükseltecek...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar dolarlık yatırımı sonucunda hayata geçecek olan Antalya Green Hub masterplan projesi Antalya'ya yeni bir yaşam tarzı önererek katma değer yaratacak. Belediye, proje ile toprak sahipleri ve yatırımcıların kazançlarının optimize edilmesine de olanak tanıyacak. Proje sayesinde toprak sahipleri toplamda 420.000 m2’lik konut alanından 350 milyon dolar kazanacak. Belediye ise 250.000 m2’lik konut ve 200.000 m2’lik ticaret alanından toplamda 250 milyon dolar kazanç elde edecek. Projeyle birlikte 60 milyon dolar karşılığında bölgedeki tüm alt yapının da yenilenmesi hedefleniyor.


3-6 sene içerisinde Antalya’nın emlak standartlarını yükseltmesi öngörülen ve Eylül 2016’da inşaatı başlayacak olan projenin yapım sürecinde ilk adımın Eylül 2018’de ikinci adımın ise Haziran 2019’da tamamlanması bekleniyor.


Alper Derinboğaz Hakkında:


Geçtiğimiz sene ‘‘İnovatif Mimarlık’’ kategorisinde uluslararası The Plan Ödülü’nü alan Alper Derinboğaz’ın işleri yüksek yapılarıdan müze projelerine çeşitlilik gösteriyor. Tasarım yaklaşımı çoğunlukla yerin veya temanın temelinde var olan unsurları konu alıyor. Mekan deneyimleri ise hareketin çeşitli ifadeleri üzerinden etki kurmayı amaç ediniyor. Alper Derinboğaz, yüksek lisans eğitimini tamamladığı UCLA’de Fulbright bursunu ve UCLA Graduate ödülünü aldı. 2010 yılında İstanbul’da kendi mimarlık ofisi Salon’u kurdu. 2011’de üç uygulaması ile Arkiv Yılın Mimarlık Eserleri Seçkisi’ne giren Derinboğaz, aynı sene Arkitera Genç Mimar Özel Ödülü’nü aldı. Yeni medya ve mimarlığı bir araya getirdiği Augmented Structures, Architizer’ın düzenlediği 2015 Architizer A+ Awards ve birçok önemli ödülün sahibi oldu. Alper Derinboğaz, Salon’un kurucusu olarak farklı ölçeklerde çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimari tasarım atölyesi yürütücülüğü yapan Derinboğaz’ın İstanbul’un güncel planlamasını konu alan işleri, Türkiye’yi ilk katılımı olan 14.Venedik Mimarlık Bienali’nde temsil etti.


*Sayın basın mensubu, firma adını ‘‘Salon Architects’’ olarak değil ‘‘Salon’’ olarak kullanmanızı rica ediyoruz.

Bu haber 815 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat