Konut yatırımcılarının algısı, tutumu, davranışı ve tercihlerini belirlemek amacıyla GYODER–AKADEMETRE işbirliğiyle hazırlanan, "Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu" raporu açıklanıyor.
Konut yatırımcılarının algısı, tutumu, davranışı ve tercihlerini belirlemek amacıyla GYODER–AKADEMETRE işbirliğiyle hazırlanan, “Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu” İstanbul raporu açıklanıyor.
Rapor için düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan GYODER Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici, projenin yol gösterici zengin içeriğe sahip olduğunu belirtti.
Çekici, sektörün hızla büyüdüğünü anlatarak, “Sektörün sorunlarının çözümü için ilgili kuruluşlar olarak bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Böyle toplantılarla bu sorunları çözmek için çaba gösteriyoruz. Gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm, nüfus artışı gibi olguları ve bunlara göre de ihtiyaçlar var. Sektör her şeye rağmen ayakta tutuyor. Göç devam ediyor. Kente göç devam edecek. Kentleşme oranı yüzde 84’e çıkacak. 71 milyonu bulacak nüfus olarak. 2025’e kaar göç alan şehirlerde konut talebi artarak devam edecek.” dedi.
“Yaşam şekilleri değişiyor”
Yaşam şekillerinin de değiştiğini anlatan Çekici, “Nüfus artışı ve göç artışlı ihtiyaçlar devam ediyor. Herkesin planlı olarak hareket etmesi gerekiyor. Sektörde sağlık bir büyüm için ürün çeşitliliğine ihtiyaç var. Gayrimenkul sektörünün yapısında teknolojini sunduğu imkanların kullanılması gerekiyor. Sektör temsilcilerinin yeni yöntemler, malzemeler konusunu ele alması gerekiyor. İnşaatla bilikte gelişen teknolojiye göre tanıtım, pazarlama, inovasyon olanlarında da güncelleme yapılması gerekiyor.” diye konuştu.
“Sektördeki potansiyel iyi değerlendirilmeli”
Çekici, sektördeki potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:
“Bu alanda çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Türkiye sadece büyükşehirlerden ibaret değil. Tüm kentlerde zirveler yapıyoruz ve detaylı raporlar hazırlıyoruz. Önemli buluşmalar yapıyoruz tüm şehirlerde. Kentsel dönüşümün tüm sorunlara rağmen devam etmesi gerekiyor. Şehirlerin mutlaka yenilenmesi ve dönüştürülmesi gerekiyor. Bu konuyu kamuoyuna iyi anlatmamız ve herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.”
“Araştırma önemli sonuçlar taşıyor”
Raporda önemli veriler olduğunu dile getiren Çekici, “Kişilerle yapılan görüşmeler ve araştıramalar var. Bu veriler bir araya getirildi. Araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Sektörün kendini yenilemesi gerekiyor. Üretim ve satış sonrasına kadar üreticinin taleplerinin yerine getirilmesine yardımcı olacak bir rapor oldu.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR