Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız:
“Bulgaristan’daki yonga levha tesisimize Fransa’dan taşıdığımız yeni hat ile, hem tesisimizin üretim kapasitesini hem de pazardaki etkimizi arttıracağız.”
Kastamonu Entegre, Bulgaristan'ın Sofya şehrinde düzenlenen Technomebel Ağaç İşleri ve Mobilya Endüstrisi Fuarı’nda boy gösterdi. Kastamonu Bulgaristan’a yönelik gerçekleştirdiği yatırımlarla Bulgaristan pazarındaki etkinliğini arttırmayı hedefleyen Kastamonu Entegre, fuarda ürünleri ve başarılı stand tasarımı ile öne çıkarken, sınırları aşan başarısını ve uluslararası alanda elde ettiği deneyimlerini ziyaretçilere aktardı.
Kastamonu Entegre, Bulgaristan’ın en büyük uluslararası mobilya fuarı olan Technomebel’de Türkiye’yi temsil etti. Fuarda, Bulgar şirketlerinin yanı sıra, İtalya, Romanya, Yunanistan, Portekiz ve Polonya'dan öncü firmalar yer aldı. Kastamonu Entegre’nin fuardaki standını, alanında uzman mimar, iç mimar, mobilya üreticilerinin temsilcileri ve son kullanıcılardan oluşan geniş bir kitle ziyaret etti.
Bulgaristan’ın Kazanlık bölgesi’ndeki Gabrovnitsa şirketinin özelleştirme idaresinden satın alınmasıyla kurulan tesislerde, Bulgaristan pazarının %40’ına üretim yaptıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız “Tesiste üretilen, mobilya ve dekorasyon üretiminde kullanılan yüksek kaliteli ham ve melamin kaplı yonga levha ve pelet (biyokütle yakıt) Bulgaristan iç pazarının yanı sıra, Doğu Avrupa, Balkanlar ve özellikle Yunanistan ve İtalya’dan yoğun talep görüyor.” dedi.2017 yılında Fransa’dan satın alınan yonga levha üretim hattının, Bulgaristan’daki mevcut yonga levha tesisine taşındığını hatırlatan Yıldız “500 bin m3/yıl kapasiteli bu hattı, modernizasyon ve bakım çalışmalarından sonra 2019 yılında devreye alacağız. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz çalışmalar neticesinde bölgedeki etkinliğimizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.
A Sınıfı Yatırımcı Sertifikası sahibi
Kastamonu Entegre’nin 2000 yılında devreye aldığı Kastamonu Bulgaria A.D., A sınıfı yatırımlar için sunulan teşvik belgesinin sahibi oldu. A sınıfı yatırımcı sertifikası, tesislere yönelik gerçekleştirilen yatırımlar, kapasite arttırımları, üretimin çeşitlendirilmesi, üretim süreçlerinin yeniden yapılandırılması gibi başlıklar kapsamında değerlendirildi.
Sosyal politikaları ile ödüllü tesis
2015’te “Güvenlik Yılı” ilan edilen tesis, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğine verilen önemin bir göstergesi olan “Prometheus” Ödülü’ne layık görüldü. Aynı yıl Bulgaristan Tarım ve Ormancılık Bakanı tarafından verilen “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Taşıyan Şirket” ödülünü aldı. 2000 yılından itibaren Kazanlık “Gül Festivali”nin ana sponsorları arasında olan Kastamonu Bulgaristan, Kazanlık Parkı Gül Bahçesi’nde bulunan Bulgaristan’ın tek Gül Müzesi’nin restorasyon çalışmalarına da sponsor oldu. Tesis, 2016 yılında Kazanlık Belediyesi tarafından “Bölgenin en hayırsever kuruluşu” seçildi.
En büyük Türk şirketleri sıralamasındaki yerini koruyor
Kastamonu Entegre, başta Bulgaristan olmak üzere yurt dışı tesislerindeki büyümesini sürdürürken, Capital Dergisinin yurt dışında kurulu en büyük Türk Şirketleri sıralamasında yerini koruyan Kastamonu Bulgaria, Bulgaristan’daki ikinci büyük Türk yatırımı konumundadır.
Kastamonu Entegre Hakkında
1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2017 yılında 512 milyon dolar yurt dışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.2 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya, Bosna Hersek ve ABD’de olmak üzere 18 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 6.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) ile TURQUALITY® Belgesi’ne sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır. “Floorpan” ve “Artfloor” markaları ile laminat parke üreten, Kastamonu, Gebze, Adana ve Tataristan fabrikaları, üründeki kimyasal madde oranlarının sağlığı tehdit etmeyecek düzeyde olduğunu, aynı zamanda üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ifade eden “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahiptir.
YORUMLAR