GMW MIMARLIK 18 Yılda Toplam 18 Ülkede Proje Tasarladı!

GMW MIMARLIK 18 Yılda Toplam 18 Ülkede Proje Tasarladı!

15 Mayıs 2018 - 21:04

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödüllü mimari ve iç mimari projeye imza atan GMW MIMARLIK, kuruluşundan bu yana 18 yılda 18 farklı ülkede toplam 3 milyon metrekareyi aşan alanda tasarladığı projelerle dünya markası olma yolunda ilerliyor.

Ali Evrenay ÖzverenDicle Demircioğlu ve Pınar İlki Emekçi önderliğinde, ulaşım sektörü yapılarında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarından biri olarak başta havalimanları, tren istasyonları, alışveriş merkezleri, konut projeleri ve kurumsal yapılar olmak üzere farklı fonksiyonlarda pek çok nitelikli mimari ve iç mimari proje üreten GMW MIMARLIK, kurulduğu günden bugüne, 18 yılda 18 farklı ülkenin 40’tan fazla şehrinde, 3 milyon metrekareyi aşan alanda 40’ı geçen sayıda projeye imza attı. Irak, Hollanda, Filipinler, Kuveyt, Etiyopya, İtalya, Suudi Arabistan, Almanya, İran, İngiltere, Makedonya, Letonya, Tunus, Mısır, Rusya, Azerbaycan,Hırvatistan ve Türkiye’de projeler tasarlayan GMW MIMARLIK, bir Türk firması olarak adını tüm dünyada duyurmayı hedefliyor.


GMW MIMARLIK’ın imza attığı projelerin büyük çoğunluğunu ulaşım yapıları, yoğunlukla da havaalanı terminal ve ek binaları oluşturuyor. Bunlar dışında, tren istasyonları, ofis, büyükelçilik binaları gibi farklı fonksiyonlarda projeleri de bulunuyor. Ulaşım yapıları sektöründe dünyada bilinen az sayıdaki mimari bürolardan biri olan GMW MIMARLIK, tasarımın yanı sıra yurt dışındaki birçok projeye danışmanlık hizmeti de veriyor. Mimari tasarımı AECOM ve Cepezed tarafından yapılan Hollanda, Schiphol Havalimanı Pier A Binası’nın terminal planlamasının danışmanlığı ve Roma Fiumicino Havalimanı’nın masterplan revizyonu sırasında tüm terminalin planlaması da üstlendiği projeler arasında yer alıyor. Sadece mimari tasarım yapmakla kalmayan GMW MIMARLIK, terminal planlama konusunda 18 yılın birikimi,eğitimler ve araştırmalarla oluşturduğu uzmanlıkla, bütüncül bir hizmet verme anlayışıyla ilerliyor.


Uluslararası, büyük ve kompleks bir projede çalışmanın, beraberinde birçok zorluk da getirdiğinin altını çizen GMW MIMARLIK, her ülkede çalışmanın kendine göre farklı zorlukları olduğunu, her ülkenin mimariye yaklaşımında olduğu gibi iş yapış şeklinde de farklılıklarla karşılaştıklarını dile getiriyor. Örneğin Suudi Arabistan, Kuveyt gibi ülkelerde en görkemli en büyük projelere sıcak bakılırken, Avrupa ülkeleri azalan kaynaklar ve alan darlığı nedeniyle efektif, çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir projelere yönelmiş durumda. 


Uluslararası projelerde BIM kullanımını oldukça önemseyen GMW MIMARLIK için özellikle Kuveyt Havalimanı Terminal 2 projesi, daha önce bu ölçekte üretilen ender BIM projelerinden olması ve projenin kompleksliği nedeniyle büyük önem arz ediyor. Bu konuda dünya genelinde geniş bir tecrübeye sahip uluslararası bir ofisle ortak olarak yürütülen bu proje, GMW MIMARLIK ekibine önemli ve sonrası için değerli tecrübeler kazandırmış.


18 yılda 18 ülkede proje yapan bir ofis olmanın çok ciddi deneyim gerektirdiğinin altını çizen GMW MIMARLIK Yönetici Ortakları Dicle Demircioğlu ve Pınar İlki Emekçi, bu yolculukta uzun süredir onlara eşlik eden ekip üyelerinin oluşturduğu ciddi bir çekirdek kadrolarının, tecrübelerinin, sistemlerinin ve arşivlerinin olduğunu belirterek ekliyor: “Müşterilerimiz her zaman bilir ki biz buradayız ve tutkuyla yaptığımız tasarımlarımız bizim en değerli birikimimizdir, onlara gözümüz gibi bakar ve saklarız. Yıllar sonra herhangi bir sebeple ihtiyaç duyarlarsa arşivimizden çıkarıp kendileriyle tekrar paylaşabiliriz. Çizdiğimiz her çizginin bir anlamı ve nedeni vardır, sonuna kadar arkasında durabileceğimiz rasyonel tasarımlar yaparız. Kişisel ürünler, kişisel tercihler yerine kolektif çalışmaya inanır, tasarım kararlarımızı gruplar halinde fikir alışverişleri yaparak alırız. Ofisimizde çalışan tüm arkadaşlarımızın gerektiğinde seyahat edebilir olmaları, çok iyi İngilizce bilmeleri, şartnamelere ve proje ihtiyaçlarına hakim olmaları, yaptıkları işleri idarelere veya müşteriye rahatlıkla anlatabilmeleri tartışabilmek için şarttır.” 


Bir Türk firması olarak yurt dışında da tercih edilen, tasarımlarında netlik, verimlilik ve sürdürülebilirlik gibi konulara öncelik veren GMW MIMARLIK, işlevsellikten de ödün vermeyerek uzun süreli başarılar elde ediyor. Gerek Türkiye, gerekse yurt dışında özellikle ulaşım sektörü yapılarında lider markalardan biri olarak, tüm dünyada önde gelen mimarlık ofisleri arasına adını yazdırma hedefiyle çalışmaya devam ediyor.



GMW MIMARLIK Hakkında


GMW MIMARLIK 2000 yılında, 1949'da Londra'da kurulmuş olan GMW ARCHITECTS'in kıdemli ortağı Ali Evrenay Özveren önderliğinde kurulmuştur. İstanbul Nişantaşı'nda bulunan ofis, 2011 yılında Ali Evrenay Özveren'e ortak olarak katılan Dicle Demircioğlu ve Pinar Ilkitarafından yönetilmektedir.


2000 yılında gerçekleştirilen İstanbul Atatürk uluslararası Havalimanı terminal projesinin tamamlanmasının ardından GMW MIMARLIK, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Türkiye'de ulaşım sektöründe bir dizi önemli uluslararası projeyi hayata geçirmek üzere görevlendirilmiştir. Firma, havalimanı projelerinin yanı sıra tren istasyonları, ofis, konut, alışveriş ve eğlence merkezleri gibi geniş bir proje yelpazesine imza atmıştır.


Büyük ölçekli bir ulaşım projesi veya ofis iç mimari projesi söz konusu olduğunda, herhangi bir fark gözetilmeksizin kaliteden ödün verilmeden en iyi hizmetin uluslararası proje standartlarında verilmesi amaçlanır. Tasarım yönetimi ile çok sayıda mühendis ve danışmanlardan oluşan proje ekibinin etkin koordinasyonu, firmanın güçlü özelliklerinden biridir.


GMWM, Avrupa’nın yirmiden fazla başkentinde yer alan mimarlık firmalarının bir araya gelerek oluşturduğu Avrupa Mimarlar Birliği’nin (EAA, European Architecture Alliance) kurucu üyelerinden biridir.


Bu haber 801 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi