Üniversiteli öğrencilerden çimentoya yepyeni bakış!

Üniversiteli öğrencilerden çimentoya yepyeni bakış!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması rekor katılıma sahne oldu

02 Mayıs 2016 - 18:03

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Betonik Fikirler Proje Tasarım Yarışması rekor katılıma sahne oldu.


104 farklı üniversiteden 880 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmanın birinciliğini bu yıl iki grup paylaştı. İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri ile Sabancı Üniversitesi öğrencileri birinci olurken, ikinciliği Selçuk Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, üçüncülüğü ise Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kazandı.


Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Betonik Fikirler Proje Yarışması,104 üniversiteden 880 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl kendi rekorunu kırarak gerçekleşen Betonik Fikirler’in ödül töreni, 2 Mayıs Pazartesi günü Sabancı Center’da yapıldı.


Törene, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, Sabancı Holding İK Grup Başkanı Neriman Ülsever, Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar’ın yanı sıra Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri, Akçansa Y jenerasyonu çalışanları, iş ortakları ve finalist öğrenciler katıldı.


Birinci ve ikinci gruplar, HeidelbergCement Teknoloji Merkezi’ni ziyaret edecek


Yarışmaya sunulan projeler, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü Dr. T. Cüneyt Evirgen, Marka Danışmanı Temel Aksoy ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu ve Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 7. Betonik Fikirler Yarışması’nın birinciliğini, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Be-Link Studio ile Sabancı Üniversitesi’nden Recement grupları paylaştı. İkinciliği Selçuk ve Akdeniz Üniversitesi’nden Kulübeton alırken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Ekip Prestij yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.


Gençlerden çimento ve betonu yeniden yorumlayan projeler


Birincilik kürsüsünü paylaşan ReCement Projesi, kentsel dönüşüm hafriyatlarının reaktif çimento ve çimento katkı malzemelerine geri dönüşümünü sağlamayı amaçlıyor. Düşük sıcaklıklarda üretilen ReCement’in, enerji tüketimini önemli oranda azaltması öngörülüyor.


Be-Link Studio ekibi ise Antik Yunan’da kullanılan amforalardan esinlendiği projesiyle betona, akustik ve aydınlatma anlamında üst düzey bir nitelik kazandırıyor. Yapıların akustik problemini daha yapım aşamasında çözmeyi öngörüyor.

Şampiyon grupların üyelerine HeidelbergCement Almanya Teknik Ziyareti ve MacBook Air, ikinci grup üyelerine HeidelbergCement Almanya Teknik Ziyareti, üçüncü grup üyelerine ise Apple Watch hediye edildi.


Hacıkamiloğlu: “Betonik Fikirler, önemli bir üniversite-sanayi iş birliği platformu…”


Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada Betonik Fikirler’in önemli bir üniversite-sanayi iş birliği platformu olduğuna dikkat çekerek, “Tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik katma değerin artırılması ve refah düzeyinin yükseltilmesi için; kaynakların etkin kullanılması, üretkenliğin artması ve özgün ürünlerle rekabet yeteneğinin güçlendirilmesi gerekiyor. Bu alanda en önemli rol, temel araştırmadan uygulamaya geçişte, üniversite ve sanayi aktörlerine düşüyor. Ülkemizde Betonik Fikirler gibi önemli üniversite-sanayi iş birliği örneklerinin sayısı artıyor. Betonik Fikirler Proje Yarışması, gençlerin yaratıcılığını destekleyerek, onları inovasyona teşvik ederek, gelişimleri için destek vererek üzerine düşen görevi yerine getirmeye önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” dedi.


Ülsever: “Sektörü ve ülkeyi farklı noktaya taşıyacak olan gençler”


Sabancı Holding İK Grup Başkanı Neriman Ülsever de çimentonun 170 yıllık tarihine değinerek “Son 50 yıldır çimento ve betonda farkındalık yaratılmaya başlandı. Sektörde AR-GE, inovasyon, teknoloji kullanılarak şu an bambaşka bir noktaya gelindi. Bunu başaran da insan. Sektörü ve ülkeyi farklı noktaya taşıyacak olan gençlerimiz, cesaret ettikleri, tutkulu ve meraklı oldukları sürece başarılı olacaklar. ” şeklinde konuştu.


Zenar: “Betonik Fikirler’e ilgi çığ gibi artıyor”


Akçansa’nın genç yeteneklere büyük önem verdiğini belirten Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar ise “Betonik Fikirler, gençlerin katılması için çok doğru bir platform… Çünkü gençlerin hayal güçlerini geliştiriyor. Yaratıcılıklarını körüklüyor. Hem gençlerin seslerini duyurmalarına aracı oluyor, hem de iş dünyasının aradığı genç ve yetenekli bireyleri karşımıza çıkarıyor. Bu yıl proje yarışmamıza gelen başvuru sayısının ikiye katlanarak 104 üniversiteden 880 kişi gibi bir rakama ulaşması da ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.


Akçansa, Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyelerinin her biri adına 1 çocuğun 1 yıllık eğitim masrafını karşılayarak TOÇEV’e destekte bulundu. Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, günün anısına jüri üyelerine TOÇEV sertifikalarını hediye etti.

Bu haber 706 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat