Çocuklu aileler için dekorasyon önerileri!

Çocuklu aileler için dekorasyon önerileri!

Bir evi dizayn etmek aslında özünde zevklerimizi, tarzımızı ve gündelik hayat biçimimizi mobilya, malzeme ve aksesuar seçimlerimize yansıtmak demek

19 Ağustos 2016 - 09:00

Bir evi dizayn etmek aslında özünde zevklerimizi, tarzımızı ve gündelik hayat biçimimizi mobilya, malzeme ve aksesuar seçimlerimize yansıtmak demek...
Böyle baktığımızda da aslında sevdiğimiz her nesne bizim evimiz için ideal dekorasyon unsuru olabilir. Ancak çocuklu aileler için kusursuz bir dekorasyon yaratmak o kadar da kolay değil. Aksine, düşünülmesi gereken pek çok farklı özellik var ve tarzınızı ve zevklerinizi dekorasyonunuza yansıtırken sadece kendinizi değil çocuklarınızı da düşünmek zorundasınız. Peki çocuklu evleri dizayn ederken nelere dikkat etmeliyiz?
EV SEÇİMİNDE GELECEĞE YÖNELİK TERCİHLER YAPIN


Kaynak: Biuro Projektowe Mtm Styl

Öncelikle evinizi satın alırken ya da kiralarken geleceğe yönelik bir plan yapmalı ve ona göre bir ev seçmelisiniz. Elbette hepimiz böyle geniş ve şık bir villada yaşayabilecek kadar şanslı değiliz. Ancak ister şehir dışında bir kır evinde oturun, isteseniz de şehir merkezinde bir apartman dairesinde; önceliğiniz mutlaka evin mimarisinin ve odalarının çocuklarınız için ideal bir yapıya sahip olması. Örneğin eğer bir bebeğiniz varsa ekstra bir odaya ihtiyaç duymayacağınızı düşünebilirsiniz ancak unutmayın ki bebeğiniz büyüdüğünde sağlıklı bir gelişim için kendine özel bir odaya mutlaka sahip olmalı.
BANYOYU EĞLENCELİ BİR HALE GETİRİN


Kaynak: Valentirov & Partners

Çocuklar genellikle banyo yapmayı pek sevmezler. Ancak hijyen ve temizlik çocukların küçük yaşlardan itibaren alışkanlık olarak edinmeleri gereken özellikler. Bu alışkanlıkları çocuğunuzun gündelik hayatına yerleştirmenin en kolay yollarından biri de banyonuzu çocuğunuz için eğlenceli, renkli ve cazip bir hale getirmek.
ÇOCUK ODASI İÇİN ONLARDAN YARDIM ALIN


Kaynak: Holland and Green

Çocuklarınızın kendi odalarını sevmelerinin çocuk gelişimi açısından son derece önemli olduğunu söylüyor uzmanlar. Çocuğunuzun seveceği, rahat edeceği ve kendi özel alanı olarak benimseyebileceği bir oda dizaynı ortaya çıkarmak için de mutlaka dekorasyonu oluştururken onun da fikirlerini sorun ve ondan destek alın.
ÇOK İŞLEVLİ ALANLAR OLUŞTURUN


Kaynak: Stange Kraft Ltd

Aile üyelerinin bir arada olması evinizin mutluluğu için çok önemli olan şeylerden biridir. Bunun için yaşam alanlarını çok işlevli olarak tasarlayabilirsiniz. Örneğin oturma odasında hem kitap okunabilecek, hem televizyon izlenebilecek, hem de oyun oynanabilecek bölgeler yaratırsanız tüm aile üyeleri farklı şeylerle meşgul olsalar bile aynı odada ve birlikte olacaklardır.
GENİŞ BİR YEMEK ALANI ŞART


Kaynak: Amory Brown Ltd

Aile evlerinde hiçbir şekilde es geçilmemesi gereken alanlardan biri de yemek alanıdır kuşkusuz. Çocuğunuzla birlikte mutlaka her gün aynı sofraya hep beraber oturmaya çalışın. Bu çocuğunuzun sağlıklı bir birey olmasında oldukça büyük bir rol oynuyor.
YATAĞINIZI BÜYÜLTÜN


Kaynak: Gullaksen Architects

Çocuklar kendi odalarında uyumaya başladıklarında belirli bir alışma süreci için onlara zaman tanımalısınız. Çocuklar tek başlarına uyumaya hemen bir gecede alışamazlar. Bunun için bazı geceler korkabilir ve yanınızda yatmak isteyebilirler. Onların bu isteklerini geri çevirmeyin ve daha konforlu ve geniş bir yatak almayı da ihmal etmeyin.
BAHÇENİZE ÇOCUĞUNUZ İÇİN OYUN ALETLERİ EKLEYİN


Kaynak: Climbing Frames UK 

Eğer evinizde bir bahçe varsa bahçenizi çocuğunuz için bir oyun parkına dönüştürmek harika bir fikir! Bu park alanında günün her saatinde çocuğunuzla kaliteli zaman geçirebilir, ayrıca çocuğunuzun toprak ve bahçeyle bağ kurmasını sağlayabilirsiniz.

Bu haber 821 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...