Çok yüksek binalarla şehri boğmamak gerekiyor!

Çok yüksek binalarla şehri boğmamak gerekiyor!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “ Çok büyük binalarla şehri boğmamak gerekiyor” dedi.

04 Şubat 2018 - 22:30

Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı'nın ev sahipliğinde başkentte gerçekleştirilen konferansta; gayrimenkul sektöründe hizmet veren sektör temsilcileri ile çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen bir araya geldiler.

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşümün ve insan odaklı projelerin masaya yatırıldığı konferansta açıklamalar yapan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, kentsel dönüşüm ihtiyacının neden doğduğu, mevcut sıkıntıların çözümü ve yeni sıkıntıların oluşmaması için neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi. 

 

İmar ve dönüşüm projelerinin yıllar önce İmar ve İskan Bakanlığı aracılığıyla tek elden yürütüldüğünü de sözlerine ekleyenTuna, "O yıllarda tüm ülkenin imar çalışmaları bakanlık aracılığıyla yapılıyordu. Bakanlık, neye karar verirse şehirlerde o uygulanırdı. Bunun en bariz örneği ise Demetevler Mahallesi'dir. Burası o zamanki İmar ve İskan Bakanlığı'nın hatasından oluşmuştur. O zamanlar o bölgenin gelişmesi gerekli görülmediği için imar verilmemiştir. Ankara'ya göç edenler ise konut ihtiyaçlarını buradan sağlamışlardır. Vatandaşlar elinde ne kadar demir varsa o kadar da kat çıkmış. Şimdi Demetevler bölgesi 8 katlı, 10 katlı, 12 katlı ruhsatsız, iskansız binalarla doludur. Arsası da kendine ait değil üstelik. Tabiri caizse buraları apartman gecekondular ile doldurulmuştur. 70'li yılların en önemli hadiselerden biri budur..." dedi. 

 

YÜKSEK BİNA UYARISI
Kentsel dönüşüm projelerinde üretilecek konutların çevreye uygun ve çok yüksek olmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Tuna ayrıca, " Çok yüksek binalarla şehri boğmamak gerekiyor. Örneğin bir binada risk var, vatandaşlar yıkılmasını istiyor. Tamam, 'bu binayı yıkayım ama müteahhit yüzde 50 vereyim, 10 katlı bina olsun, yarısını alayım' diyor. Şimdi buna dönüşüm denmez, bu başka bir felaketin habercisidir. Bu bir dönüşüm olmaz. Tüm bunları değerlendirerek, o çevreye uygun yapılaşmaların planlaması gerekiyor. Rant esas olmamalı" dedi.

Bu haber 1012 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat