TÜRKİYE TURİZM'İNE YENİ SOLUK, SEKTÖRÜN SON TRENDİ ULUSLARARASI DÜĞÜNLER

ÜRKİYE TURİZM‘İNE YENİ SOLUK, SEKTÖRÜN SON TRENDİ

 

ULUSLARARASI DÜĞÜNLER

 

 

YABANCI UYRUKLU AİLELER  TÜRKİYE’DE BULUŞUP DÜĞÜN YAPIYOR

 

"Uluslararası Düğünler Konferansı"  ICWF EUROPE Haziran’da ilk kez İstanbul’da

 

 

 

Turizm hareketlerinin en çok çeşidini ağırlayan ülkemiz bu sene uluslararası düğünlere yaniDestinasyon düğünlerine daha çok ev sahipliği yapacak.  

 

Destinasyon düğünleri; yaşadığı ülkenin dışında bir yerde evlilik törenlerini yapmak anlamına geliyor. Doğal olarak işin içerisine ulaşım, konaklama, eğlence gibi pek çok yeni ihtiyaç giriyor. Bu sektörde satın almacı ve tedarikçiler bilindik turizm öğelerinden biraz daha farklı. Tedarik zincirinde havayollları birinci sırada iken, daha sonra oteller, düğün mekanları ve sonrasında ise bir düğünün ayrılmaz unsuru olan dekor, yiyecek-içecek, kıyafet, fotoğraf çekimi, kuaför ve makyaj, teknik, müzik ve eğlence gibi hizmetler geliyor.

Düğünlerinde unutulmaz heyecanlar arayan çiftler ve tabi ki çocuklarının hayallerini gerçekleştirmekamacında olan aileler özellikle Ülkemizin sunduğu olanaklara çok rağbet etmekte. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yakın mesafe olmasından dolayı İran, Azerbeycan, Lübnan, Suudi Arabistan ‘lı

aileler özellikle Istanbul ‘da düğünlerini yapmayı tercih ederken, biraz daha uzak mesafelerdenHindistan, Pakistan, Rusya, Almanya, Hollanda ve İngiltere’den gelen çiftler güney sahillerimizde, Kapadokya’da ve yine Istanbul’da düğünlerini yapıyorlar. 

 

Bu sene Türkiye düğün turizminde 50.000 kişi ağırlayacak; ancak en önemlisi normal turistin getirdiğiturizm girdisinin hayli üzerinde getirisi olan sektörde beklenen turizm hasılatı 200 Milyon Euro. 

 

Şu anda dünyada en cok yabancı düğün ağırlayan ülke Ispanya ile rekabet etmek için her türlü altyapıvarken doğru bir konsantrasyon ile 2023 hedefi yılda 1000 yabancı düğün, 250.000 kişi agırlamak vedüğün turizminde girdileri de 1 Milyar dolara çıkarmak olacaktır. 

 

Dünyada çok büyük bir endüstri olan düğün turizminde Türkiye’yi hem dünyaya tanıtmak hemdesektör profesyonellerini biraraya getirmek amacıyla Haziran ayında  Istanbul’da Çıragan Sarayı ‘nda“International Convention of Weddings Fraternity Europe” ismi ile ilk uluslararası düğünlerkonferansı gerçekleşecek.  

 

ICWF, bütün bu servisleri alan ve satanların  biraraya geleceği bir konferans olacak.

Destinasyon düğünlerinin satın almacı ve tedarik heyetlerinin bir araya gelip sosyal ağlarını  geliştirecekleri bir ortam olacak. Destinasyon düğünlerinde seyahat potansiyeli yüksek olan seçilmiş ülkelerden gelen düğün planlamacıları ve medya mensupları hosted buyer (davetli alıcı) olarak katılacaklar.

 

Bu konferans; düğün planlayıcılarının, davet mekanlarının, tasarımcıların, dekor firmalarının, stilistlerin, en tarz kuyumcuların, en şık çiçekçilerin, ikram firmalarının, yeni nesil fotoğrafçıların, blog yazarları ve benzeri alanlardaki düğün profesyonellerinin; yenilikçi kavramları, fikirleri ve eğilimleri analiz edeceği ve işbirliklerini sağlamlaştıracağı bir platform olacaktır.  

 

4-5 Haziran 2018  de gerçekleşecek onferansa konuşmacı olarak gelecek sürpriz isimler arasında Amerika ‘da Jennifer Aniston, Tom Cruise, Jennifer Lopez, Oprah Winfrey ve Kim Kardashian’ın davetlerini planlayan Colin Cowie, Belcika’lı ünlü çicek tasarımcısı Tomas De Bruyne ve Hindistan’ın en zengin ailelerine gelinlik tasarlayan ortaasya ve uzakdoğunun en  ünlü modacısı  Anamika Khanna bulunuyor.  Konuşmacı misafirler bu özel etkinlikte ülkemizde bulunacakları için oldukça heyecanlılar ve pek tabii Türkiye’nin doğuda ve batıda gönüllü tanıtım elçileri olacaklar.