İzmir Alsancak projesi için Emlak Konut GYO ile Tariş Kooperatif Birlikleri arasında protokol imzalandı
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO ve Tariş Koorperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016'da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak'ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek
Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO ve Tariş Koorperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje geliştirecek.
Toplamda 140 bin metrekare alan büyüklüğe sahip İzmir Liman Arkası bölgesindeki proje turizm, ticaret ve kültür odaklı olacak şekilde tasarlanıyor. Yaklaşık 820 milyon TL hasılat öngörülen proje ile İzmir’in atıl kalmış olan bu kısmını kentin kullanımına kazandırılması, fiziksel ve görsel açıdan sağlıklı mekanlar oluşturulması ve şehrin kentsel yaşam standardını arttırılması hedeflenmektedir.
Düzenlenen imza töreninde Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile birlikte Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Hüseyin Cahit Çetin, Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkan Yardımcısı Faruk Aydın ve Yemta A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Özbek bulundu.
İzmir’in kent yaşamına yön verecek tarihi imza
Protokol imza töreninde projeye dair görüşlerini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: İzmir’in kent yaşamına yön verecek nitelikteki bu proje için bugün Tariş Kooperatif Birlikleri ile birlikte tarihi bir imza atıyoruz. Ülkemizin en değerli şehirlerinden İzmir’in güzelliğine güzellik katacak bir proje için yola çıktık. İzmir’in bizim açımızdan ayrı bir anlamı bulunuyor. Bilindiği üzere Mavişehir bölgesi, Emlak Bankası tarafından 90’lı yıllarda projelendirilmeye başlanmıştır. Emlak Konut GYO olarak 2000’li yıllardan itibaren biz de bu bölgeye yatırım yaparak yaşam kalitesi yüksek, modern yaşam alanları oluşturmaya başladık.
“Soyak Mavişehir”, “Emlak Konut Pelikan Sitesi”, “Mavişehir Modern” ve “ParkYaşam Mavişehir” gibi proje değerleri toplamı yaklaşık 1.2 milyar TL’yi bulan projeleri başarıyla tamamladık. Yaklaşık 4.000 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Mavişehir bölgesinde geliştirdiğimiz projelerde yaklaşık %80’e varan park ve yeşil alanlar ile birlikte bölgenin her türlü sosyal donatı alanları da hayata geçirilmiştir. Bu noktadan bakıldığında, İzmir, Emlak Konut açısından başarılı projelere imza atılan bir şehrimiz oldu.
Mavişehir’de geliştirmiş olduğumuz projelerden sonra Emlak Konut GYO olarak İzmir’in yeni kent merkezi olan Alsancak da hayata geçireceğimiz bu proje ile yeniden İzmirliler ile buluşacak ve Emlak Konut GYO markasını İzmirlilerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyacağız. Bu vesile ile sadece İzmir’i değil yaklaşık 150 bin üyesi ile Ege Bölgesi’ni de temsil eden Tariş Kooperatif Birlikleri ve Yemta ile bir anlaşma yaparak İzmir’de yeni ve önemli bir projeye daha adım atmış bulunuyoruz.
İzmir Liman Arkası olarak bilinen, yeni kent merkezi olması planlanan alanda 140 bin metrekare alan üzerinde bir proje hazırladıklarını söyleyen Murat Kurum:” eskimiş ve kentin kullanım dışında kalan bu alanın; sosyal, kültürel ve teknik altyapı ihtiyaçlarını da karşılayarak geliştirmeyi planlıyoruz. Turizm, Ticaret ve Kültür odaklı projenin İzmir’imizin ekonomik dinamiklerine, turizm potansiyeline ve kültürel faaliyetlerine önemli katkı sağlamasını hedefledik. Bölgenin, Turizm, Ticaret ve Kültür odaklı olarak yeniden işlevlendirilmesi sonucunda asıl kazanan İzmir olacaktır. Birliklerle yapmış olduğumuz anlaşmaya göre bu projeden hedeflediğimiz asgari gelir 820 milyon TL olup, bu bedelin %20 si emlak konut %80 i de birliklerin payı olacaktır.” dedi.
Bu toprakların değerini yine bu topraklarla paylaşan proje
İmza töreninde konuşan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifler Birliği Başkanı Cahit Çetin söz konusu projenin ülkenin en önemli sosyal projelerinden biri olduğunu ifade ederek üreticilerin 100 yıllık birikimlerinin ekonomik değerlerini arttırarak günümüze ulaştığını söyledi. Tariş üretici ortaklarının toprakta ürettiğini tarımsal ekonomiye kattığını kaydeden Çetin şöyle konuştu: “çiftçi ortaklarımız bugüne tarım, tarımsal sanayi ve istihdama yönelik kattıkları değerlerle geldi. Bu projeyle birlikte bu değerlerin yanı sıra çiftçilerimize ve ülke ekonomimize farklı alanlarda da desteğimizi çeşitlendirerek sürdürüyoruz. Bu toprakların değerini yine bu topraklarla paylaşan önemli projenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Bircan ise yaptığı konuşmasında bu projenin bölge ekonomisine kazandırılmasının önemine değinerek incir üreticisinin emeğinin karşılığını arttırmaya çalıştıkları söyledi. Avrupa’nın en büyük incir işleme tesisine sahip olduklarına değinen Bircan, projeden elde edilecek kazanımla üretici kadar, bölge ve ülke ekonomisinin de kazanacağını belirtti.
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkan Yardımcısı Faruk Aydın birliğin 1915 yılında Cumhuriyetten önce kurulduğuna değinerek çiftçisine ve ülkesine hizmet ettiğini belirtti. Aydın, “Tariş ürünleriyle ülkemizde çok önemli markalardan biri olmayı başardı. Bugün sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da sayılı kooperatifler arasında yer alıyor. Çiftçimizin daha güçlü olabilmesi için bu projeyi çok önemsiyoruz. Üreticimizin ihracatını arttırması için gerekli finansal kaynağı oluşturma adına çok değerli buluyoruz ve projede emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Projenin %42’si sosyal donatı alanı olacak
İzmir’in Liman Arkası bölgesinde hayata geçirilecek proje ile kent yaşamının kullanımı dışında kalmış bu bölgenin kente yeniden kazanımı sağlanacak. Bu gelişme ile Yeni Kent Merkezi düzenlemelerine katkı sağlayacak proje ile bölgenin kentsel gelişim ve nüfus dinamikleri ile yerel şartları ve ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Bu kapsamda dengeli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kentsel mekan üretmek üzere projenin %42’si sosyal donatı alanı olarak kamuya yarar sağlayacak şekilde düzenleniyor