Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme otomasyonu için sektör Mitsubishi Electric'i dinledi

'İleri teknoloji' denilince akla ilk gelen global markalardan Mitsubishi Electric, İstanbul'da düzenlediği etkinlikte, ısıtma, hvalandırma ve iklimlendirme projelerinin otomasyonunda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iddialı bir oyuncu olduğunu anlattı

“İleri teknoloji” denilince akla ilk gelen global markalardan Mitsubishi Electric, İstanbul’da düzenlediği etkinlikte, ısıtma, hvalandırma ve iklimlendirme projelerinin otomasyonunda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iddialı bir oyuncu olduğunu anlattı. Mitsubishi Electric’in Marmaray’daki yüksek katma değerli otomasyon çözümlerinin açıklandığı etkinlikte Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, markanın köklü inovasyon mirasını pazarın ihtiyaçlarını doğru analiz etme yetisi ile birleştirerek otomasyonda yüksek kalite ve verimlilik sunduklarını vurguladı.



OTOMASYONDA YÜKSEK KALİTE VE VERİMLİLİK

Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında dünya devi olan ve Türkiye’de Türksat 4A ve 4B uydularının yanı sıra Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile dikkat çeken Mitsubishi Electric, ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme sektöründeki otomasyon çalışmalarını konu alan sektör buluşmasını Ankara’nın ardından bu kez İstanbul’da düzenledi. Mitsubishi Electric Türkiye, 10 Şubat Çarşamba günü Sheraton İstanbul Ataköy’de “Otomasyonda ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme çözümleri” temasıyla gerçekleştirdiği etkinliğinde, kamu ve özel sektör temsilcileri, yatırımcılar, taahhüt firmaları, yüklenici firmalar, danışmanlar ve üniversiteler ile bir araya geldi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, üstün teknolojisi, yenilikçi yaklaşımı ve pek çok farklı sektöre yönelik yüksek kaliteye sahip ürünleri ile tanınan Mitsubishi Electric’in, bugün 120 binden fazla çalışanı ile 43 ülkede faaliyet gösteren 95 yıllık bir dünya devi olduğunu hatırlattı. Masahiro Fujisawa, köklü inovasyon mirasını, hizmet verdiği tüm sektörlerde pazarın ve kullanıcıların ihtiyaçlarını doğru analiz etme yetisi ile birleştiren Mitsubishi Electric’in bu sayede çözüm odaklı ileri teknolojiler sunan bir marka olmayı başardığını anlattı.

Dünyadaki üreticilerin 95 yıldır yüksek kalite ve verimlilikte ileri otomasyon sistemleri için Mitsubishi Electric’e güvendiğini vurgulayan Fujisawa, “Türkiye’de ise fabrika otomasyonu ürünlerimizi, dizayn, projelendirme, yazılım ve devreye alma çalışmalarındaki mühendislik becerilerimizle birleştirerek Türkiye’ye yüksek kaliteli hizmet sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlikte neler anlatıldı?

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa’nın açış konuşmasının ardından birim yöneticilerinin sunumlar gerçekleştirdiği etkinlikte, Mitsubishi Electric’in tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iddialı bir oyuncu olduğu ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC - Heating, Ventilating and Air Conditioning)sektörünün otomasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi. Mitsubishi Electric’in ısıtma, soğutma ve mekanik havalandırma sistem çözümlerinin uygulamalı örneklerle anlatıldığı etkinlik kapsamında; markanın yangın sistem çözümleri, elektrik dağıtım ve yönetim sistemleri de tanıtıldı.

Taisei Corporatian’dan Bülent Özince’nin Marmaray sunumu dikkat çekti

Sektör buluşmasında yoğun ilgi gören isimlerden biri de konuk konuşmacı olarak katılan Taisei Corporation’dan Elektro Mekanik Müdür Bülent Özince oldu. 1873 yılından bu yana dünya çapında dikkat çeken projelere imza atan Japon devi Taisei Corporation, İstanbul için hayati önem taşıyan Marmaray projesi ile Türkiye’de de öne çıkıyor. Bu kapsamda Bülent Özince, Taisei-Gama-Nurol konsorsiyumu ile gerçekleştirilen Marmaray tünel inşaatı ve Mitsubishi Electric’in projeye yüksek katma değer sağlayan hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mitsubishi Electric’in Marmaray’daki hizmetleri

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri, faaliyet alanları içinde önemli bir yer tutan altyapı projeleri kapsamında, Marmaray’ın “İstasyon Bilgi ve Yönetim Sistemi Projesi”ni gerçekleştirdi. Mitsubishi Electric’in Marmaray BC1 Boğaz Geçiş Projesi kapsamındaki hizmetleri; ileri teknoloji ürünü otomasyon ekipmanları, mühendislik ve tasarım, projelendirme, yazılım programlama, donanım montajı, devreye alma, eğitim ve servis desteğinden oluşuyor. Tünel, tüm istasyonlar, havalandırma binaları ve jeneratör binalarında elektromekanik ekipmanların kontrol ve izlenme işlerini gerçekleştiren Mitsubishi Electric, Marmaray’ın enerji sistemlerinin her iki yakada bulunan iki adet TEİAŞ ve iki adet jeneratör grubu tarafından beslenmesi için gerekli olan senaryoları da hayata geçirdi.

Marmaray Boğaz Geçişi Projesi kapsamında Mitsubishi Electric’in tünellerde gerçekleştirdiği çalışmalar; havalandırma sisteminin kontrolü ve izlenmesi, duman tahliye senaryolarının başlatılması, durdurulması ve izlenmesi, sel kapaklarının açılıp kapatılması, drenaj sisteminin izlenmesi ve alarmlarının gözlenmesi, aydınlatmalarının izlenmesi ve kontrolü, çevresel ölçüm sistemlerinin izlenmesi, yangın alarm ve söndürme sistemlerinin izlenmesi şeklinde sıralanıyor. Markanın istasyon ve havalandırma binalarındaki çalışmaları ise ortak alan ve oda fanlarının kontrolü ve izlenmesi, alçak gerilim dağıtım ve UPS sistemlerinin kontrolü ve izlenmesi, yangın ve söndürme sistemlerinin izlenmesi, ortak mahal aydınlatmalarının kontrolü ve izlenmesi, temiz su, kirli ve atık su sisteminin izlenmesi, yürüyen merdivenlerin kontrolü ve izlenmesi, asansörlerin izlenmesinden oluşuyor.

Marmaray’da yüzde 100 yedekli kontrol sistemi

Yüzde 100 yedekli olarak tasarlanan Marmaray kontrol sisteminde; 37 bin donanım izleme ve kontrol noktası, 107 bin yazılım izleme ve kontrol noktası, 750 operatör ekranı kontrol sayfası ve 100 kilometre haberleşme kablosu bulunuyor. Bu sayede örneğin, tünelde oluşabilecek bir yangın durumunda operatörler, ilgili olay noktasındaki tren operatörü ile temas kurabiliyor, yolcuyu ve dumanı tahliye etmek amacıyla hava akış yönünü tespit edebiliyor. Böylelikle sistemin, operatörü yönlendirmesi ile hata olasılığını en aza düşürüp kolaylıkla tanımlı havalandırma senaryosunu başlatabiliyor.

HVAC sistemleri otomasyonunda neden iddialı?

Dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric, Marmaray’da olduğu gibi Türkiye’deki diğer alt yapı projeleri, fabrikalar, konut ve ofis projelerinin yanı sıra oteller, AVM’ler, otoparklar, tüneller, havuzlar gibi her türlü toplu kullanım alanında bulunan HVAC sistemlerinin otomasyonunda çözüm ortağı olmayı hedefliyor. Mitsubishi Electric otomasyon çözümleri ile HVAC sisteminin her bir unsurunun birbiri ile haberleşebilmesini ve tüm sistemin tek bir merkezden kolayca yönetilebilmesini sağlıyor. HVAC sektöründeki otomasyon gücünü, üstün teknolojisini ve kalitesini, mühendislik tecrübesi ile birleştiren Mitsubishi Electric, projelere özel çözümler de sunabiliyor.

Kullanıcı dostu ve uzun ömürlü otomasyon çözümleri ile işletmelerde ve projelerde ciddi oranda enerji tasarrufu sağlayan ve maliyetleri azaltan Mitsubishi Electric, sağlıklı, konforlu ve güvenli ortamlar oluşturuyor. Ürün kullanımındaki karbondioksit salınımını ve üretimdeki total emisyonu azaltıyor. Hız kontrol ve aydınlatma kontrol sistemi uygulamalarında tasarruf sağlayabiliyor. Mitsubishi Electric, tüm bu özellikleri sayesinde çevre dostu tesisler ve projelerin HVAC sistemleri otomasyonu için uygun ve iddialı bir çözüm ortağı olarak dikkat çekiyor.

Tek merkezden yönetimin gücü

Teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric, e-F@ctory konseptine uyumlu kontrol sistemleri ile alışveriş merkezleri, oteller, iş merkezleri gibi kompleks yapıların yanı sıra karayolları, tüneller, barajlar, enerji santralleri ve fabrikalar gibi endüstriyel tesislerde ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, jeneratör, hidrofor, su arıtma, otoparklarda karbondioksit gazı izleme ve egzoz kontrol sistemi gibi pek çok farklı mekanizmayı tek bir merkezden yönetebiliyor. Bu sistemler ayrıca CCTV (kapalı devre televizyon), kartlı geçiş, yangın algılama gibi diğer güvenlik sistemleri ile de entegre edilerek tüm yapının minimum personel ve maksimum verimlilikle tek merkezden kontrolünü sağlıyor.

Daha yeşil bir gelecek için değişim hedefi

Yeşil bir şirket olarak daha iyi bir gelecek ve sürdürülebilir bir dünya için çalışan Mitsubishi Electric, çevre konusu dünyada henüz öne çıkan bir tema olmadan önce de bu konuda hassas bir firmaydı. 1960’lı yıllarda Japonya’da en yenilikçi elektronik cihaz üreticisi olarak dikkat çekmeye başladığında, aynı zamanda çevreye karşı sorumlu üretim teknolojilerini de çoktan keşfetmeye başlamıştı. Mitsubishi Electric, 100. yıldönümü olan 2021 yılına denk gelen uzun dönemli çevresel yönetim vizyonu “Çevre Vizyonu 2021” kapsamında ve “Eco Changes” felsefesi doğrultusunda; düşük karbon salınımı ve geri dönüşüm konularında bilinç artışına katkı sağlamayı ve çevresel duyarlılığı teşvik etmeyi hedefliyor.

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında

Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 90 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektronik cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımlar üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” ve çevre ilkesi “Eco Changes” doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2015’te sona eren mali yılda 4.323,0 milyar Yen (36,0 milyar USD*) konsolide satış geliri elde etti. Ayrıntılı bilgi için bkz. http://www.MitsubishiElectric.com

* Tokyo Döviz Piyasasında 31 Mart 2015’te ilan edilen 1 USD = 120 Yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.

mitsubishielectric.com.tr