GYODER, Azeriler'i gayrimenkul yatırımına davet etti
Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Azerbaycan Bakü'de düzenlenen 2
Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Azerbaycan Bakü’de düzenlenen 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda, Türkiye’de gayrimenkul yatırımını artırmak amacıyla önemli görüşmelere imza attı. Fuarda, Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Kerem Hasanov ile özel bir görüşme gerçekleştiren GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Azerbaycan ile kültürel birlikteliğimizden doğan muazzam gücümüzü kullanarak ticaret hacmimizi artırmamız gerekiyor. Yıllardır tatil, sağlık, eğitim için ülkemizi tercih eden Azeri kardeşlerimizi, Türkiye’de gayrimenkul yatırımına davet ediyoruz” dedi.
Azerbaycan Bakü Expo Center’da 22-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda yer alan GYODER, Türkiye Gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatlarını katılımcılarla paylaştı. GYODER Başkanı Aziz Torun ve Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson’ın da katıldığı fuarda, sektör temsilcileri, bireysel ve kurumsal yatırımcılarla özel görüşmeler yapıldı.
11 farklı ülkeden önemli gayrimenkul geliştiricisi şirket ve projelerinin yer aldığı fuardaki GYODER standında, Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Kerem Hasanov ile özel bir görüşme gerçekleştiren GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Bizim için Türk coğrafyasının başlangıcı konumundaki Azerbaycan ile ticari hacmimizi artırmamız gerekiyor. Bu fuarda yaptığımız görüşmelerin de, Türkiye ve Azerbaycan arasında verimli işbirlikleri için önemli bir başlangıç olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Türkiye’ye ilgi duyan Azerbaycan yatırımcısını, GYODER olarak doğru yönlendirmeyi hedeflediklerini belirten Aziz Torun, “Yabancı yatırımcıların Türk gayrimenkul ürünlerine ilgisi ve talebi, 2012'de Mütekabiliyet Yasası ile başladı. Geçen süre içinde yabancı yatırımcıların nasıl konut istediklerini öğrendik. Bundan sonra istenen tipte ve boyutta konut yapmamız gerekiyor. Örneğin Körfez ülkeleri daha büyük daireyi tercih ediyor. İstanbul'da bu tip konutlara ağırlık verilebilir. İstanbul ile sınırlı olmayan talep de göz önünde bulundurularak, müteahhitlerin Akdeniz, Ege gibi bölgelerde de yabancılara yönelik projeler geliştirmek için hazır olmaları gerekiyor” dedi.
GYODER’in fuara özel hazırladığı ‘Turkish Real Estate Sector in Numbers: Strong Economy, Investable Turkey’ raporuyla da, katılımcılara Türkiye gayrimenkul sektörünü anlatan önemli bir kaynak sunuldu. Raporda, Türkiye ekonomisi ve gayrimenkul sektörü tanıtılırken, en güncel ekonomik ve sektörel veriler aktarıldı. Mega projelerin sektöre ve ekonomiye katkısı’, ‘Türkiye'den gayrimenkul edinmenin hukuki yolları’ gibi detaylı bilgilerin de yer aldığı bu özel rapor, aynı zamanda Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere yönelik önemli bir kaynak niteliği taşıyor.