Geleceğin Mimarları CNR Emlak Fuarında Proje Beyazı Ziyaret Etti

Yurt içince ve yurt dışında Gayrimenkul ve Danışmanlık hizmeti veren Proje Beyaz, Helis Yapı'nın yeni karma projesi Helis More'un ofis ve mağazalarının lansmanını gerçekleştirdiği CNR Emlak Fuarı'nda Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi


Yurt içince ve yurt dışında Gayrimenkul ve Danışmanlık hizmeti veren Proje Beyaz, Helis Yapı’nın yeni karma projesi Helis More’un ofis ve mağazalarının lansmanını gerçekleştirdiği CNR Emlak Fuarı’nda Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.


Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, mimarlık öğrencilerine proje satış ve pazarlaması, dünya gayrimenkul ve emlak sektörü konularında bilgi aktardı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.



Yurt içinde ve yurtdışında gayrimenkul ve danışmanlık hizmeti veren Proje Beyaz, sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi CNR Emlak Fuarı’nda geleceğin mimarlarıyla paylaştı. Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri teorik mimarlık eğitimlerinin yanı sıra projelerin satış ve pazarlama alanında işin uzmanından bilgi almak üzere Proje Beyaz’ın CNR Emlak Fuarı’ndaki standını ziyaret etti.



 



Geleceğin mimarlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “Mimarlık öğrencileri proje tasarımını okulda, yapım süreçlerini de şantiye stajlarıyla öğrenebiliyorlar. Ancak, iyi bir mimarın yaptığı projelerin hayata geçmesi ve bu projelerin talep görmesi bekleniyor. Bu noktada satış ve pazarlama konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmanın önemi ortaya çıkıyor” dedi.



 



Yaşam alanlarını şekillendiren projelerin içinde bulunduğu coğrafyadan beslenen, yerel insanların ihtiyaç ve zevklerine hitap edebilen projeler olduğunun altını çizen Uzun, “Mimari projelerin satışı yaratıcı olması ile paralel olmayabilir. Yapıların içinde bulunduğu şehrin ruhunu aydınlatması, insanların beklentilerini karşılaması projenizin hayata geçmesi için gereklidir” dedi.



 



Türkiye’de ve dünyada en önemli yatırım araçlarından biri olan gayrimenkul sektörünün her zaman ayakta kalmayı başaran ender sektörlerden olduğunu ifade eden Uzun “Türkiye iki seçim geçirdiği 2015 yılında dahi gayrimenkul ve emlak sektöründe büyük değişimler yaşanmadı. 2015 yılını hedeflerimiz doğrultusunda geçirdik. 2016 yılında da gayrimenkul ve emlak sektörünün büyümeye devam edeceğini ve 2016’nın da hedeflerimiz doğrultusunda geçeceğini öngörüyoruz” dedi.



 



Helis Yapı Genel Müdürü Cemal Kurtoğlu da mimar adaylarına mimaride yapım aşamaları hakkında bilgi verdi. Kurtoğlu, “Yaratıcı ve kalıcı projeler üretmek için yapım süreçlerini ve uygulama detaylarını çok iyi bilmeniz gerekir. Bunun için saha çalışmalarına önem vermelisiniz. Burada edineceğiniz bilgiler, kariyerinizin gelişimini doğrudan etkiyecektir” dedi.



 



Yeni karma projesi Helis More’un yapım süreçlerinden örnekler veren Kurtoğlu, “Sağlamlık, estetik, ekonomik ve özgünlük ve fonksiyonellik iyi bir yapının sahip olması gereken özellikler. Bu özelliklere sahip bir yapı, nesiller boyu insanlara hizmet ederek, şehirlerin ruhuna katkıda bulunur. Böyle yapıların mimarları yüzyıllar boyu saygıyla anılır. Bu nedenle hayata geçirdiğimiz projelerin hem şehrin ruhuna katkıda bulunmasına, hem de vazgeçilmez yaşam alanları oluşturmasına önem veriyoruz” dedi.