Emlak Konut Göl Panorama Projesi Beşbin Metrekare Meyve Bahçeleri ile Ekonomi'ye Katkı Sunuyor


"Göl Panorama Evleri, etrafı ferah göl manzarası ile yüzde 83'lük peyzaj alanları ve beşbinmetrekare meyve ağaçları ile yeni ev sahiplerini beklerken, gayrimenkul dünyasına farklı bir bakış açısı ile ekonomiye katkı sunuyor. Projenin satışını üstlenen A Plus Proje Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin TURAN ile bütün bu detayları konuştuk. "






TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle, Be - Ma İnşaat tarafından Bahçeşehir’in karşısında inşasına devam edilen Göl Panorama Evleri ile bölgeye 1.431 konut ve 40 ticari ünite kazandırılacak.
95 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Göl Panorama Evleri, 530 milyon TL yatırımla hayata geçiriliyor.
Göl Panorama Evleri’nin geniş ve ferah kullanım alanları sunan daireler ise 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerine sahip.
Ulaşım açısından avantajlı bir konumda yer alan Göl Panorama Evleri, TEM Otoyolu’nun yanı başında, E5 Otoyolu’na 5 km, Atatürk Havalimanı’na 13 km, 3. havalimanına 30 km, 3. köprüye ise 40 km mesafede bulunuyor.
Bahçeşehir’in tam karşısında, Küçükçekmece Gölü manzarasına hakim bir noktada yükselen Göl Panorama Evleri, bölgenin gelişimine büyük katkı sağlıyor.
Yeşil alanlara geniş yer ayrılan Göl Panorama Evleri’nin blokları 95 bin metrekarelik arsanın 8.500 metrekarelik bölümü üzerinde konumlanıyor. Proje genelinde arsanın %83’lük bölümü peyzaj ve rekreasyon alanlarına ayrılıyor.
Geniş peyzaj alanlarının yanı sıra estetik mimarisiyle bulunduğu bölgeye değer kazandıran projenin
binaların arası oldukça geniş en yakın mesafemiz kırk metre. Kapalı otoparkımız büyük. Kat yüksekliğimiz 3,20 dairelerin tavanları yüksek.

Beşbin metrekare alana meyve ağaçları dikiyoruz
Avcılar'a bağlıyız. Arazi 95 dönüm bunun 78 dönümü yeşil alana ayrıldı. Beşbin metrekare alana meyve ağaçları dikiyoruz. Arazi çok büyük peyzaj alanımız oldukça çok büyük.
Kuveyt'ten
Yabancılar Kuveyt'ten özellikle talep var. Türk müşterimiz daha çok.  Göl Panorama Evleri projesinde yer bulan dairelerde oldukça geniş ve ferah kullanım alanları sunulurken, projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri bulunuyor.

A Plus olarak Göl Panorama'nın satışını aldık. 1431 konut'tun yaklaşık 860'a yakın satışını yaptık.
Gayrimenkul'de projelerde neye önem veriyorsunuz?
Arazi aşamasındayken o arazinin yatırım yapmaya uygun bir yer olup olmadığına bakıyoruz, imar durumuna, ne kadar inşaat alanı çıkar, ne kadar satılır, bu satılabilir alanın satılabilir değeri nedir? Bunları en başından değerlendiriyoruz, Binanın en iç detaylarına kadar eşya yerleştirmelerine kadar dikkat ediyoruz. Müşteriye kaliteli yaşam alanı olan daireler üretmeye çalışıyoruz. Yatırımın verimli hale gelmesini sağlıyoruz. Etkili satışada önem veriyoruz.
Türkiye Gayrimenkul sektörünün şimdiki durumunu ve geleceğini değerlendirebilirmisiniz?
Gayrimenkul sektöründe ciddi bir balon olabileceğini ve patlayacağını düşünmüyorum. Nezamana kadar ciddi bir tehdit olursa yani müşterilerin kredilerini ödeyememeleri ve bankaların bunları güncel değerlerinden düşüğe satmaları durumunda mütahitler zor duruma düşebilirler. Genel olarak sektörün önündeki tek sorun şu, orta seviyedeki gelirli müşteriye satışı sağlayabilmek, Emlak Konut burada önemli bir rol oynuyor, ucuz alanlar yaratabilirlerse alımı artırabilirler.


Dünya'daki sıralamamız nasıl gayrimenkul sektöründe?
Mütahitlik sistemimiz ciro olarak aslında çok iyi bir yerde değiliz. Parasal olarak hacmimiz dünya sektöründe çok iyi bir yerde değiliz. 2008'de bir kriz oluştu orada biraz sorun yaşandı. Emlak sektörü bir çok ülkede yükseldi. Türkiye'de en yükselen ülkeler arasında, özellikle depremden sonra güvenilir binalara yönelme açısından yastık altında bulunan büyük bir para vardı, bu 2010'a kadar devam etti.
Eskiden iç göç alan bir ülkeydik, şimdi dış göç almayada başladık.
Şu anda artık talep yavaş yavaş düşmeye başladı, ama İstanbul için bu durum biraz tersine. İstanbul herzaman marka bir şehir, tam yerli müşterinin azalması başladığında yabancı yatırımcı girmeye başladı. Mütekabiliyet Yasası ile ciddi bir alım oldu. Şimdi oturum ve çalışma izni de gündemde oda olursa dahada artmış olacak.
Emlak piyasası İstanbul gibi bir şehirde durağan bir hale geçebilir yada eski hızında olmayabilir ama hiç bir zaman durma noktasına gelmez, çünkü genç bir nüfusuz gayrimenkul'de her zaman müşterisi olacaktır.

Türkiye'de gayrimenkul herzaman diğer yatırım araçları arasında en önde olmuştur. İnsanlar parasını gayrimenkule yatırmıştır.
Eskiden iç göç alan bir ülkeydik, şimdi dış göç almayada başladık.
Fatih şehir dokusu olan bir ilçemiz, şehrin merkezinde olan bir semt yabancıların göçleri başladıkça bu gibi merkezi yerlerde ev tutmaya ve yaşamaya başlıyorlar, yabancılar bu merkezi semtlere geldikçe, yerliler buralardan çıkmaya başlıyor, çünkü buraların etnisitesi değişmeye başlıyor. Buraların kiraları yükseliyor, burada evi olan evini kiraya verip daha ucuz sitelere gitmeye başlıyor.