Aysun Tekin 'Kadınlar sosyal yaşamın ve iş hayatının başrolündeler'

Hacettepe üniversitesi Sanat tarihi bölümünden başarıyla mezun olduktan sonra Türkiye'nin ilk akla gelen eğitim kurumlarından biri olan Başkent İletişim Bilimleri Akademisi Spikerlik Sunuculuk programını dereceyle bitiren Sevgili Aysun Tekin konuğumuzdu

Hacettepe üniversitesi Sanat tarihi bölümünden başarıyla mezun olduktan sonra Türkiye’nin ilk akla gelen eğitim kurumlarından biri olan Başkent İletişim Bilimleri Akademisi Spikerlik Sunuculuk programını dereceyle bitiren Sevgili Aysun Tekin konuğumuzdu.Araştırmacı ve sorgulayıcı kişiliği meslek hayatındada öne çıkmaktadır. Beğenilen bir ekran yüzü olmakla beraber haberin mutfağında yer almaktan keyif almaktadır. İngilizce, Osmanlıca, Antik ve Bizans Dönem Yunancası bilen ve başlıca ilgi alanları içinde Siyaset, tarih ve felsefe olan Sevgili Tekin şuan bir Yapım şirketinde ve yatırım sektöründe kariyerine devam ediyor. Bakın neler konuştuk.. Cumartesi akşamüstü saatlerinize renk katacağına eminiz..



 

Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye’de son yıllarda, kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları, gelişen ekonomiler için “stratejik” bir öneme sahiptir. Çünkü iş dünyasında zengin olmanın, kullanılmayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolu, kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiği; gerek akademik çevrede gerekse iş dünyasında ifade edilmektedir. Buna bağlı olarak kadınların artık sosyal yaşamın iş hayatının başrolünde olduklarını düşünüyorum.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

İş hayatındaki genç kadın girişimcilerin kişisel özelliklerini; dinamik, bağımsız, özgüvenli, rekabetçi ve amaç yönelimli olarak birleştirmelerini tavsiye edebilirim. Yaptıkları işe inanmaları, özveri ile disiplinle çalışmaları başarıyı beraberinde getirecektir kuşkusuz. Ayrıca girişimcilik faaliyetini sürdüren genç iş kadınlarının hırslı olma, risk alma, kendi işini kontrol etme gibi özellikleri de taşıması gerektiğini düşünüyorum.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Uzun süredir şehrin gürültüsü, kalabalığı ve trafiğinden uzak doğa ile iç içe bir yerde yaşıyorum. Benim için semt ve buna bağlı olarak çevredeki insan profili çok önemli. Bu iki kriter dışında yaşadığım evde huzur ve aidiyet duygusunu hissetmek isterim. Büyük camları ile gün ışığından yararlanabileceğim, pencere ve terasından baktığımda yeşili görebileceğim bir ev olmalı.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul’da konumu, tarihi dokusu, dinamik yapısı ile Ortaköy’de yaşamak isterdim. Yatırım için çok seçenek var; bu lokasyonlardan Anadolu yakasında Ataşehir ve Bağdat Caddesi. Avrupa yakasında ise Maslak, Beşiktaş ve Nişantaşı bölgelerini seçerdim.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Benim ev seçerken dikkat ettiğim en önemli nokta güvenilir bölge ve 7/24 güvenlik, kamera vs. donanımlarının olması. Evimde kendimi rahat ve güvende hissetmem lazım. Büyük ve ferah bir mutfak, giysi bölümü ve banyosu ile entegre olmuş yatak odası tercih ederim.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle evet. Kadınların detaycı yönlerinin konut alma kararında etkin rol oynadığını düşünüyorum. Evi her yönüyle değerlendirip aile bireylerini bu doğrultuda etkiliyorlar. Kendileri ve aileleri için en doğru kararı vermek istiyorlar ve asıl karar mercii oluyor ister istemez. Önemli olan da o evde huzur ve mutluluk içerisinde yaşamak…

Herkese sevgiler;)