2. Biyoçeşitlilik Proje Yarışması için başvurular başladı

Türkiye'nin lider yapı malzemeleri üreticisi Akçansa, iştiraki olduğu HeidelbergCement'in faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlediği, maden sahalarının biyolojik değerlerini arttırmayı amaçlayan 'Biyoçeşitlilik Proje Yarışması'nın Türkiye ayağının ikincisini düzenliyor

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri üreticisi Akçansa, iştiraki olduğu HeidelbergCement’in faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlediği, maden sahalarının biyolojik değerlerini arttırmayı amaçlayan “Biyoçeşitlilik Proje Yarışması”nın Türkiye ayağının ikincisini düzenliyor.

Öğrenci, mezun, akademisyen ve araştırmacılara yönelik düzenlenen yarışmayla maden sahalarının fauna, flora çeşitliliğini ve ekolojik değerini artırmayı amaçlayan projeler üretilmesi ve bu yöndeki farkındalıklarının arttırılması hedefleniyor. Çevreye, doğal yaşama ve sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunmaya davet eden yarışmanın başvuruları, 1 Mart 2016 Salı gününe kadar devam edecek.



Maden sahalarında biyolojik çeşitliliğin artırılması amacıyla düzenlenen uluslararası bilim ve eğitim yarışması olan Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın amacı; maden sahalarında üretim devam ederken ve faaliyet sonrası arazilerin ve doğal yabani hayatın yaratıcı, farklı ve inovatif projelerle tekrar doğaya kazandırılması, bu alanlarda biyolojik çeşitliliğinin arttırılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Uluslararası düzeyde iki yılda bir düzenlenen biyoçeşitlilik proje yarışmasının İlki 2011 senesinde yapılmış, 18 ülkeyi temsilen 300’den fazla proje katılmıştır. 2012 yılında Almanya’nın Heidelberg kentinde düzenlenen törenle ödüller sahiplerine verilmiştir. İkincisi 2013 senesinde yapılmış, 22 ülkeyi temsilen 700 proje katılmıştır. 2014 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde düzenlenen törenle ödüller sahiplerine verilmiştir.

Yarışmaya; doğaya, çevreye, biyoçeşitlilik, ekoloji ve biyoloji konularına meraklı tüm öğrenci, mezun, akademisyen ve araştırmacılar katılabilirler. Başvurular 1 Mart 2016 tarihine kadar www.quarrylifeaward.com adresinden yapılabilir.

Büyük ödül 30.000 Euro

Kabul edilen tüm projeler, aynı anda hem ulusal hem de uluslararası ödüller için yarışacak. Ulusal değerlendirmede birinci olacak projeye 5.000 Euro, ikinciye 3.000 Euro, üçüncüye ise 1.500 Euro nakit para ödülü verilecek.

Uluslararası alanda başarı elde eden yarışmacılar ise 5 değişik kategoride 10.000’er Euro değerinde para ödülleri kazanacak. Bunların dışında 30.000 Euro tutarındaki büyük ödül ise en iyi projeye verilecek.
Akçansa Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’na katılım koşulları:

Bir öğrenci, bir mezun, bir akademisyen veya bir araştırmacıysanız

Maden alanlarında biyoçeşitliliği destekleyecek fikirleri test etmek istiyorsanız

Katılımcı maden sahalarımızdanbirini seçin

Mevcut kategoriler arasından bir proje teklifi hazırlayın

Proje teklifinizi 1 Mart 2016 tarihine kadar www.quarrylifeaward.com adresinden kayıt edin

Proje teklifiniz seçildiğinde, saha çalışması 2016 yılının Nisan ve Eylül ayları arasında gerçekleştirilecek

Kazananlar, 2016 sonbaharında açıklanacak

Açıklamalar, gereksinimler, zamanlama ve uygulama formunu www.quarrylifeaward.com web sitesinde bulabilirsiniz.